Поставити питання

Вибрати файл Файл не вибрано
(. jpeg,. jpg,. png,. pdf,. doc)

Часи роботи
  • ISIDA Медмістечко
  • Понеділок – п'ятниця 8:00 – 18:00
  • Субота 9:00 – 18:00
  • Неділя 9:00 – 17:00
  • ISIDA Оболонь
  • Понеділок, вівторок, середа, п'ятниця 8:00 – 15:00
  • Четвер 8:00 -- 19:00
  • Субота 9:00 – 18:00
  • Неділя Вихідний
  • ISIDA Лівобережна
  • Понеділок, вівторок, п'ятниця 8:00 – 16:00
  • Середа 8:00 – 17:00
  • Четвер 8:00 – 18:00
  • Субота 9:00 – 18:00
  • Неділя 9:00-15:00
  • ISIDA Печерськ
  • Понеділок – п'ятниця Тимчасово не працює
  • Субота Тимчасово не працює
  • Неділя Тимчасово не працює
  • ISIDA Ужгород
  • Понеділок – п'ятниця 9:00 – 17:00
  • Субота 9:00 – 14:00
  • Неділя Вихідний

Сторінка запитань №13 - Запитання і відповіді

У дитини в 2 місяці досі триває жовтяниця

Вікторія

Запитання:

Доброго дня! У дитини в 2 місяці досі триває жовтяниця. Жовтяниця з’явилася на третю добу, після проведення терапії під лампами білірубін зменшився, і нас виписали. У 2 місяці педіатр сказав, що дитина досі жовта, відправив на здачу аналізу. Загальний білірубін – 191, прямий – 21, АСТ – 71, АЛТ – 39, гемоглобін – 102. Лікар призначив лікування відлученням від грудей на 7 днів. Наскільки виправдане таке лікування? Що Ви порекомендуєте?

09 жовтня 2015 р.

Відповідь:

Вікторіє, доброго дня. Для 2-місячної дитини рівень білірубіну 191 є досить високим. Перш ніж відлучати від грудного вигодовування, необхідно виключити всі види жовтяниць, що можуть бути у дитини, враховуючи при цьому перебіг вагітності, пологів тощо. Дитина потребує дообстеження в умовах стаціонару.

12 жовтня 2015 р.

Чи видаляти гланди перед вагітністю?

Леся

Запитання:

Доброго дня! У мене хронічний фарингіт і тонзиліт. Чи доцільно видалити гланди перед вагітністю, щоб надалі мої, і без того часті, застуди (ГРВІ) не впливали на плід? Щиро дякую.

04 жовтня 2015 р.

Відповідь:

Доброго дня, Лесю! Показання до видалення мигдаликів (показання до операції) визначає ЛОР-лікар. Наявність хронічного фарингіту та тонзиліту не є протипоказанням для виношування вагітності. Очевидно, до зачаття доцільно провести санацію ЛОР-органів в отоларинголога. Із повагою, Мініна Олена Олександрівна.

08 жовтня 2015 р.

Медикаментозна корекція гормонів щитовидної залози

Оксана

Запитання:

Доброго дня, Ларисо Михайлівно! Питання ось у чому: планується ЕКЗ + ІКСІ + ПГД, рівень ТТГ у крові 0,67 при нормі 0,4-4,0, Т4 вільний у крові 13,9 при нормі 11,5-22,7, АТПО відсутні. Для вагітності, говорить репродуктолог, ідеальний показник 2-2,5. Як бути в цій ситуації? Яких можна вжити заходів, щоб показники підвищилися? Згідно з УЗД є невеликий вузол у щитовидної залози, жодного дискомфорту в горлі немає. Заздалегідь дякую за відповідь!

28 вересня 2015 р.

Відповідь:

Доброго дня, Оксано! У цій ситуації немає жодного приводу медикаментозно коригувати гормони щитовидної залози. Усі показники оптимальні для майбутньої програми ЕКЗ. Детальний опис УЗД щитовидної залози також необхідний і важливий для більш детальної відповіді. Дякуємо!

30 жовтня 2015 р.

Які можливі причини невдалої спроби ЕКЗ?

Ганна

Запитання:

Доброго дня! Світлано Вікторівно, скажіть, будь ласка, які можливі причини невдалої спроби ЕКЗ? Збираємося зробити другу спробу. Може, необхідно здати додаткові аналізи? Дякую.

06 червня 2015 р.

Відповідь:

Доброго дня, Анно! На жаль, Ви не назвали своє прізвище і де проходили спробу ЕКЗ. Якщо Ви проходили її в ISIDA, то, як правило, ми зустрічаємося з пацієнтами після невдалої спроби і визначаємося з планом подальших дій. Якщо Ви проходили спробу в іншому медичному закладі, то Вам необхідно записатися до нас на первинний прийом і приїхати з усіма обстеженнями і матеріалами, що залишилися у Вас на руках після спроби, для оптимізації подальшої спроби. Будемо раді Вам допомогти.

11 червня 2015 р.

На вашу думку, таке лікування буде ефективним?

Надія

Запитання:

Добрий день! Мені 28 років. УЗ- ознаки: поодиноких кіст невеликих розмірів обох молочних залоз.(3,82,3/мм/, 4,74,4/мм/, 4,72,5/мм/, 3,22,8/мм/, 4,4*2,7/мм/). Лікар призначив припарати: Епігалін і Тазалок. приймати 3 місяці. Напишіть будь ласка, на вашу думку, таке лікування буде ефективним? Дякую!

14 травня 2015 р.

Відповідь:

Шановна Надія, препаратів для лікування дисгормональних гіперплазій (мастопатій) досить багато. Нараховано більше 120 причинних чинників, які можуть призвести до їх виникнення. Як правило лікування підбирається індивідуально, та включає в себе декілька препаратів з різним механізмом дії. У Вашому випадку для лікування дифузної фіброзно-кістозної мастопатії лікар прийняв рішення зупинитись на цих препаратах. Тому орієнтуйтесь на вибір Вашого лікаря.

21 травня 2015 р.

Чи буде у мене можливість контактувати з Вами за телефоном під час спостереження вагітності

Тетяна

Запитання:

Доброго дня. Планую ставати до Вас на облік під час вагітності. Оскільки ніколи не була у Вас на консультації, хотіла запитати, чи буде у мене можливість контактувати з Вами за телефоном у процесі спостереження? Це моя перша вагітність, я дуже хвилююся.

14 травня 2015 р.

Відповідь:

Доброго дня, Тетяно! Дякуємо за звернення. Так, дійсно, у нашій клініці при постановці на облік лікар і пацієнт обмінюються номерами телефонів і за необхідності Ви можете телефонувати своєму лікареві в будь-який час. Він із Вами завжди на зв’язку. Якщо лікар у відпустці, то за Вами тимчасово закріплюється інший лікар. Якщо з якоїсь причини лікар поза зв’язком (наприклад, в операційній), Вас з’єднають із черговим лікарем. Будемо раді спостерігати Вашу вагітність!

18 травня 2015 р.

На якому тижні знімають акушерський песарій і шов у зв’язку з істміко-цервікальною недостатністю?

Поліна

Запитання:

Валеріє Веніамінівно, доброго дня! Підкажіть, будь ласка, я зараз на 33-му тижні вагітності та планую народжувати у Вашій клініці. Ми живемо не в Києві. Коли нам необхідно приїхати в клініку для укладання договору на пологи? І ще, на 19-му тижні мені поставили акушерський песарій і наклали шов на шийку у зв’язку з істміко-цервікальною недостатністю! На якому тижні він знімається, якщо за показаннями у мене кесарів розтин? Дуже дякую за відповідь.

20 квітня 2015 р.

Відповідь:

Поліно, доброго дня! Із пацієнтами, які не стоять на обліку з вагітності в нашій клініці, ми укладаємо договір у 36 тижнів. Тому Ви маєте попередньо записатися на цей термін до лікаря акушера-гінеколога щодо укладання договору. У Вас цього дня буде УЗД, відвідування терапевта й акушера-гінеколога. Ви обов’язково повинні взяти із собою паспорт, обмінну карту та гроші. Після укладання договору Ви повинні знаходитися в Києві. Шов із шийки матки й акушерський песарій знімається в 38 тижнів, але якщо у пацієнтки планується оперативне розродження, то можна це зробити в операційній одразу після операції.

27 квітня 2015 р.

Яким чином видаляються поліпи?

Людмила

Запитання:

Доброго дня! У результаті обстеження УЗД мені поставили діагноз «рецидивуючі поліпи ендометрію» і рекомендували гістероскопію. Хотілося б докладніше дізнатися, яким чином видаляються поліпи: сліпим методом вискоблювання чи апаратура «бачить», що видаляє? Чи потрібно додатково обстежитися перед операцією або достатньо УЗД?

14 квітня 2015 р.

Відповідь:

Доброго дня! Під гістероскопією мається на увазі видалення поліпів під контролем зображення порожнини матки за допомогою спеціальної апаратури. Для проведення гістероскопії необхідно прийти на прийом до гінеколога, він видасть обстеження, необхідні для гістероскопії після консультації. Запрошую Вас на прийом. Запис за телефоном: +38 (044) 455 88 11. Буду рада допомогти.

20 квітня 2015 р.

Біль у правому підребер’ї

Наталя

Запитання:

Доброго дня! Маю скоро йти до Вас у клініку до репродуктолога. Але хочу ще потрапити до гастроентеролога, на сайті його не знайшла, але знайшла Вас. Хотіла би зробити УЗД, болить у правому підребер’ї, іноді під лопатку віддає, і дискомфорт такий, ніби сильно вдихнула. Ви з таких питань теж консультуєте?

16 березня 2015 р.

Відповідь:

Доброго дня, Наталю! Запишіться на УЗД органів черевної порожнини та нирок і потім приходьте на консультацію, обов’язково допоможемо. Чекаємо на Вас!

16 березня 2015 р.

Чи може радіохвильове припікання вплинути на менструальний цикл?

Olia

Запитання:

Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, мені зробили припікання ерозії радіохвилею 7 лютого, 23 січня були останні місячні, цикл 30-35 днів, але після цього їх досі немає. Дуже хвилююся: може припікання вплинути на менструальний цикл? Тест негативний. Дякую!

11 березня 2015 р.

Відповідь:

Доброго дня! Так, після радіохвильового лікування шийки матки місячні затриматися можуть. Ми рекомендуємо зробити УЗД органів малого тазу на 4-5 день м. ц. Всього найкращого!

16 березня 2015 р.
< 1 2 3 ... 11 12 13 14 15 16 >