Часи роботи
  • ISIDA Медмістечко
  • Понеділок – п'ятниця 8:00 – 21:00
  • Субота 9:00 – 21:00
  • Неділя 9:00 – 21:00
  • ISIDA Оболонь
  • Понеділок – п'ятниця 8:00 – 21:00
  • Субота 9:00 – 21:00
  • Неділя 9:00 – 18:00
  • ISIDA Лівобережна
  • Понеділок – п'ятниця 8:00 – 21:00
  • Субота 9:00 – 21:00
  • Неділя 9:00 – 18:00
  • ISIDA Печерськ
  • Понеділок – п'ятниця 8:00 – 21:00
  • Субота 9:00 – 21:00
  • Неділя 9:00 – 18:00

Фіброзно-кістозна мастопатія

Анна

Питання:

Добрий день, Юрій Валентинович!
Я являюсь пацієнткою клініки Isida. У вас видаляла фіброаденому молочної залози. Нещодавно проходила щорічний check-up і узі показало наявність множинний кіст молочних залоз (діагноз: фіброзно-кістозна мастопатія). Аналізи на пролактин і ТТГ в нормі, цикл регулярний, на узі органів малого таза все в нормі. Підкажіть, будь ласка, що можна попити для лікування кіст молочних залоз?

7 травня 2018 р.

Відповідь:

Добрий день. Фіброзно-кістозна мастопатія - захворювання, пов'язане з порушенням гормонального статусу жінки. Кісти оперуються рідко. З ними живуть довго. Специфічного лікування, яке 100-відсотково розсмоктує кісту, немає. Основне завдання - щоб процес не прогресував. Перше завдання - пошук можливої ​​причини. Це завдання більше лікаря гінеколога-ендокринолога. І, відповідно причини, призначається профілактичне лікування. Якщо причина не знайдена - лікування профілактичне, яке має п'ять пунктів:
1.Чтоби кісти не росли в розмірах
2.Чтоби всередині кіст не було розростань (переродження) 3.Чтоби кількість кіст не збільшується 4.Чтоби кисті не запалювалися 5. Щоб кісти не турбували

7 травня 2018 р.

Які аналізи необхідно мати для консультації мамолога?

Наталія

Питання:

Добрий день! У 2005 році я була оперована з приводу фіброаденом обох молочних залоз. Через 6 місяців після операції - рецидив, який не лікований ні консервативно, ні оперативно по сьогоднішній день. Супутньо ендометріоз тіла матки, післяопераційного рубця. Часткова резекція лівого яєчника з приводу кіст. Чи можна до вас на консультацію? Які аналізи та інструментальні обстеження необхідно мати? На який день циклу можна приїхати? Дякую!

27 лютого 2017 р.

Відповідь:

Доброго дня! День циклу не має принципового значення. Візьміть всі обстеження, які маєте. УЗД зробимо у нас. Чекаємо!

27 лютого 2017 р.

Сколько стоит операция на молочной железе?

Вероника

Питання:

Добрий день! Поставили діагноз рак 2 ступеня молочної залози. 57 року народження. Злоякісна пухлина 2.5 на 2 мм. Підкажіть, будь ласка, скільки буде коштувати операція, хімія. Скыльки коштуватиме усе лікування. Сказали терміново робити операцію. Я з іншого міста. Якщо потрібна ще якась інформація - пишіть. Всі дослідження є.
Заздалегідь дякую!

20 липня 2016 р.

Відповідь:

Добрий день! Для того, щоб точно оцінити ситуацію, потрібна попередня консультація. Стадія 2 може бути стадією 2А або 2Б. Початок або обсяг лікування можуть бути різними, а відповідно - вартість операції. Будь-ласка приїжджайте. Ми Вас проконсультуємо, навіть якщо не буде вільного запису.

22 липня 2016 р.

Планували ЕКЗ-ІКСІ в ISIDA, але при зборі аналізів на УЗД виявили фіброзно-кістозну мастопатію – множинні дрібні кісти.

Віолетта

Питання:

Вітаю! Мені 35 років, Запорізька область. Планували ЕКЗ-ІКСІ в ISIDA, але при зборі аналізів на УЗД виявили фіброзно-кістозну мастопатію – множинні дрібні кісти. Робили пункцію з найбільшої, результат: виявлено групи клітин залозистого епітелію з ознаками вираженої проліферації і апокрінизації. Наш місцевий мамолог сказав, що ЕКЗ (гормональні препарати) можуть спровокувати ріст пухлини і переродження клітин...Назначив лікування: приймати Мастодінон, 4 місяці мазати груди гелем Прожестожель, а потім контрольне УЗД. Чи правильно буде відкласти ЕКЗ? Чи допоможуть виписані ліки або може потрібно ще щось? Вдячна за відповідь.

25 березня 2016 р.

Відповідь:

Доброго дня. При наявності результату – виражена проліферація, бажано виконати видалення цього утворення з гістологічним дослідженням видаленого препарату. У разі доброякісного процесу – процедури можна продовжувати через 1 місяць після операції. Фіброзно-кістозна мастопатія не є протипоказанням до даної процедури і не потребує лікування під час планування вагітності будь-яким зі способів. У разі наявності вираженої проліферації, Мастодінон – протипоказаний (читайте інструкції).

25 березня 2016 р.

Повторные операции на груди по поводу фиброаденом

Катерина

Питання:

Доброго дня. Будь ласка, дайте відповідь, чи доводилося Вам робити повторні операції на грудях щодо фіброаденом? Як часто це буває? І мене цікавить, як роблять повторний розріз, якщо перший був по ареолі, по тій самій лінії чи так неможливо? Буду вдячна за відповідь.

8 грудня 2015 р.

Відповідь:

Доброго дня, Миколо Володимировичу. Будь ласка, дайте відповідь, чи доводилося Вам робити повторні операції на грудях щодо фіброаденом? Як часто це буває? І мене цікавить, як роблять повторний розріз, якщо перший був по ареолі, по тій самій лінії чи так неможливо? Буду вдячна за відповідь.

15 грудня 2015 р.

У супруги проблема – появилось уплотнение в груди.

Юрій

Питання:

Доброго здоров’я Вам! Хочемо проконсультуватися. У дружини проблема – виникло ущільнення в грудях. У Коростишівській ЦРЛ, де вона працює, діагноз поставили поганий і направили до Житомира. Там провели обстеження, пункція показала, що це не рак. Новоутворення зараз зменшується, після минулого тижня з моменту обстеження. Менструальний цикл закінчується 23.11.2015 р. Нам запропонували операцію.

20 листопада 2015 р.

Відповідь:

Доброго дня, Юрію!
За Вашим описом складно визначити правильний діагноз. Потрібна консультація для детального огляду. Пункція не завжди дає 100 % діагноз. Запис на консультацію за телефонами: 0 800 60 80 80 або +38 (044) 455 88 11.
Будемо раді допомогти Вам!

24 листопада 2015 р.

Остается ли дефект после удаления ФА?

Катерина

Питання:

Доброго дня. Мене цікавить питання: чи залишається дефект після видалення ФА розміром 3,4 см х 1,8 см на маленькій МЖ чи цього можна уникнути? І друге питання: якщо оперативне втручання проводиться по ареолі та видаляється кілька ФА, чи можлива в подальшому лактація та грудне вигодовування?

4 листопада 2015 р.

Відповідь:

Шановна Катерино, навіть за таких розмірів фіброаденоми, використовуючи сучасні принципи хірургії, візуальні дефекти бувають рідко. При розташуванні пухлини в області ареоли, як правило, зберігається можливість годування груддю. Усе залежить від майстерності хірурга та від того, наскільки центрально розташований вузол, яких він розмірів.

5 листопада 2015 р.

Обязательно ли брать пункционную биопсию и сдавать анализ на онкомаркер?

Людмила

Питання:

Доброго дня. 2002 року Ви мені видаляли фіброаденому лівої молочної залози, зараз у мене виявлена фіброзна мастопатія, фіброаденоми молочних залоз. Протокол УЗД показує, що контури нерівні, чіткі. Чи обов’язково брати пункційну біопсію та здавати аналіз на онкомаркер?

9 травня 2015 р.

Відповідь:

Доброго дня, Людмило. Онкомаркер СА 15-3 не є обов’язковим аналізом. Це не маркер ранньої діагностики раку молочної залози. Біопсія – обов’язкова процедура, але вона проводиться ближче до операції. Якщо Ви у віці за 40 років, також потрібно зробити мамографію перед пункцією.

14 травня 2015 р.

Влияние нерегулярной половой жизни на здоровье груди

Світлана

Питання:

Доброго дня. Скажіть, будь ласка, чи може нерегулярне статеве життя бути однією з причин того чи іншого захворювання грудей?

2 квітня 2015 р.

Відповідь:

Доброго дня, Світлано.
Звісно, так! В іноземній літературі ця причина на 2-3 місці.

6 квітня 2015 р.

Фиброаденоз молочных желез с формированием фиброаденом, поликистоз

Вікторія

Питання:

Доброго дня. У мене діагноз – множинний фіброаденоз обох молочних залоз із формуванням фіброаденом, полікістозів. Спостерігалася в Дніпропетровську. Необхідна Ваша порада щодо операції та чи можливо зробити її у Вас?
Із повагою, Вікторія.

2 квітня 2015 р.

Відповідь:

Шановна Вікторіє, фіброаденома – доброякісна пухлина, що не розсмоктується медикаментами. Найнебезпечніше те, що в невеликому відсотку випадків вони можуть перероджуватися на злоякісне утворення. Тому Вам операція буде необхідна при підтвердженні цього діагнозу. У нашій клініці ми проводимо такі операції офіційно, дотримуючись усіх правил і міжнародних рекомендацій. Тому ласкаво просимо на консультацію. Запис на прийом за телефоном: +38 (044) 455 88 11.

3 квітня 2015 р.

Смогу ли я кормить грудью второго ребенка после мастита при первом ребенке?

Наталія

Питання:

Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, після операції маститу чи зможу я годувати повноцінно другу дитину грудним молоком? Або якщо у мене був мастит, то він і при наступній вагітності теж буде і я не зможу годувати? Дякую.

5 березня 2015 р.

Відповідь:

Шановна Наталіє, мастит – це інфекційний запальний процес молочних залоз, що потребує антибіотикотерапії загальної та місцевого протизапального лікування. У разі абсцедування (виникнення гнійника) – хірургічне лікування. У будь-якому випадку проблеми з годуванням при наступній вагітності не повинно бути. Єдиний момент: якщо хірургічне лікування проводилося в області ареоли і за нею.
Із найкращими побажаннями, лікар Міненко Микола Володимирович.

6 березня 2015 р.

Надо ли мне делать остеосцинтиграфию?

Олена

Питання:

Доброго дня.
Пише Вам пацієнтка з Житомира. Шкода, що зараз Ви у нас не працюєте. Мені в онко на УЗД поставили діагноз «фіброзно-жирових інволютивних змін поодиноких кіст двобічно, лімфаденопатія». Зробила мамографію, діагноз «на фоні жирової тканини ділянки фіброзно тяжисті (1 тип будови) фіброзних ущільнень до 0,6 см. Шкіра, соски у N.
Лікар сказала зробити остеосцинтиграфію. Як Ви вважаєте, мені треба її робити чи ні? Дуже дякую.

2 березня 2015 р.

Відповідь:

Доброго дня, Олено!
Остеосцинтиграфію роблять жінкам, які перенесли лікування щодо раку молочних залоз і мають скарги на болі в кістках скелета. У Вашому випадку остеосцинтиграфія не показана.
Із прийдешнім святом 8 Березня!
Із найкращими побажаннями, Міненко М. В.

6 березня 2015 р.

Пластика груди после грудного вскармливания

Олена

Питання:

Доброго дня!
Вас мені рекомендувала Ваша колега і моя знайома. Мені хочеться зробити груди. Питання: чи є сенс приходити до Вас на консультацію, якщо я припинила годувати грудями у вересні? Коли краще до Вас звернутися? Дякую!

3 лютого 2015 р.

Відповідь:

Доброго дня, Олено!
Звичайно, так! Передопераційна підготовка в нашій клініці включає в себе дві консультації: першу – ознайомчу і другу – яка, власне, і є основною. Тому можете приходити вже зараз! Для запису на прийом звертайтесь за телефоном: +38 (044) 455 88 11.
До зустрічі!

5 лютого 2015 р.

Безопасно ли удаление родимого пятна на ноге?

Катерина

Питання:

Доброго дня!
У мене до Вас питання. Я хочу видалити родиму пляму на нозі хірургічним шляхом. Вона нормальна, нешкідлива, просто мене вона бентежить! Наскільки це безпечно? І які можуть бути наслідки? Дякую.

1 лютого 2015 р.

Відповідь:

Доброго дня, Катерино!
Основний принцип лікування більшості пігментованих утворень на шкірі – це хірургічне лікування під загальним наркозом. Пов’язане це зі зростанням захворюваності однієї з найбільш злоякісних пухлин людини – меланомою шкіри. Хірургічне лікування під місцевою анестезією або інші методи видалення (наприклад, кріодеструкція) проводяться тільки після проведення дерматоскопії пігментної плями – спеціального дослідження.
Хірургічне лікування під загальним наркозом – найбільш безпечний метод лікування.
Удачі Вам і всіх благ!
Із повагою, Міненко Микола Володимирович.

5 лютого 2015 р.

Фиброаденома листовидная

Тетяна

Питання:

Доброго дня, підкажіть, що мені робити. Мені 46 років. 2009 року у мене виявили фіброаденому в правій мол. зал. і фіброзно-кістозну мастопатію. Мамолог-ендокринолог призначав мені лікування, і фіброаденома зменшилася в розмірах. 2011 року у мене виявили ще утворення у лів. мол. зал. у верхньому зовн. квадраті та нижньому. У грудні 2014 року мені видалили фіброаденому в лівій мол. зал. у зовн. верх. квадраті, оскільки вона там була не поодинока, а якісь дві або три поруч. На операції мені сказали, що фіброаденома одна, але з якимись відростками. Мені видалення зробили вилущуванням, як я зрозуміла, секторальної резекції не було. Сьогодні мені сказали, що фіброаденома листоподібна за результатами цитології. Отже, 100 відсотків, що буде рецидив, і операція була зроблена неправильно. Що робити і чи можна тепер щось переробити? Ще лікар порадив пропити «КВІНОЛ». Яка ваша думка?

29 грудня 2014 р.

Відповідь:

Доброго дня, Тетяно!
На сьогодні «переробити» вже нічого не можна. Рекомендую Вам щоквартально впродовж року, а потім раз на півроку спостерігатися за допомогою УЗД грудних залоз + огляду мамолога та 1 раз на 1,5 роки мамографії. У 50 % випадків буває достатньо операції у вигляді енуклеації (вилущування) утворення. На цьому етапі головне – активне спостереження.
Будьте здорові й удачі

9 січня 2015 р.

Радоновые ванны при масталгии

Світлана

Питання:

Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, чи можливо приймати радонові ванни при діагнозі «масталгія, множинні кісти молочної залози»?

22 грудня 2014 р.

Відповідь:

Доброго дня, Світлано!
Радонові ванни протипоказані при злоякісних захворюваннях молочної залози. Обмежені при наявності доброякісних пухлин: фіброаденоми, вузлові форми фіброзно-кістозної хвороби, «кровоточивому» соску – внутрішньопротоковому папіломатозі, кісті з внутрішніми розростаннями. У Вашому випадку радонові ванни не протипоказані.
Удачі вам!
Із повагою, Міненко Микола Володимирович.

23 грудня 2014 р.

Мастит фуакцидный

Олександр

Питання:

Доброго дня! У моєї дружини виявили мастит фуакцидний, провели три операції в різних клініках, але грудь знову запалилися, сильне печіння. Підкажіть, що нам робити і куди їхати на лікування.

9 грудня 2014 р.

Відповідь:

Доброго дня! Ви маєте справу з інфекційним захворюванням молочної залози. Такими проблемами займаються інфекціоністи та загальні хірурги. Мамологи – це онкохірурги, які займаються діагностикою та лікуванням передпухлинної патології молочної залози і раком грудей. Тому Вам потрібна допомога не мамолога, а загального хірурга. Усього Вам найкращого!

15 грудня 2014 р.

Фиброзно-кистозная мастопатия

Марина

Питання:

у моєї доньки, якій 16 років, виявили рік тому фіброзно-кістозну мастопатію з переважанням кістозних утворень на двох молочних залозах, 1,80,8 розмірами і багато маленьких. Після лікування, яке нам виписували в обласній дитячій поліклініці, на лівій залозі кісточки ці зникли, а на правій так і залишилися розміри 1.51.0, 0,4*1.2. Зараз нас направляють в онкодиспансер до мамолога, хоча там ми теж були рік тому, і мамолог направив нас до дитячого гінеколога, і до ладу ніхто нічого не говорить. Скажіть, у Вас можна проконсультуватися? Або, може, щось порадите? Вас рекомендували як найвищого фахівця в цій області, дуже сподіваюся на відповідь.

3 грудня 2014 р.

Відповідь:

Марино, доброго дня!
Кожна проблема молочної залози потребує індивідуального підходу. Тому бажана індивідуальна консультація.
Чекаю на Вас!
Із повагою, Міненко Микола Володимирович.

8 грудня 2014 р.

Метод удаления фиброаденомы- эхотерапия.

Вікторія

Питання:

Доброго дня. Метод видалення фіброаденоми – ехотерапія. Напишіть, будь ласка, Вашу думку. Чи є така практика в Україні?

25 листопада 2014 р.

Відповідь:

Доброго дня, Вікторіє!

Цей метод не так давно впроваджений у медичну практику. Але в Україні подібної терапії поки немає. У своїй практиці результатів такого лікування я не бачив, тому конкретної рекомендації надати не можу. Але я прихильник прогресу, і якщо дійсно можна обійтися без скальпеля, то я готовий рекомендувати його для пацієнток. Проблема в тім, що на тлі фіброаденом у невеликому відсотку випадків ховаються початкові форми раку молочної залози, тому без гістологічного дослідження або хоча б цитологічного дослідження пунктату пухлини під мікроскопом починати таке лікування я б не рекомендував.
Бережіть себе!

2 грудня 2014 р.

Насколько эффективно лечение доброкачественной фиброаденомы?

Анна

Питання:

Доброго дня!
Мене цікавить, наскільки ефективне лікування або, швидше, перешкода переростання доброякісної фіброаденоми на злоякісну пухлину. Спостерігаюсь у лікаря (фіброаденома знаходиться на 10-ти ч. лівої молочної залози, на глибині 0,5 см від пов. розміщується гіпоехогенне, округле, однорідне утворення, розмір 1,4*0,9 см), проходжу курс лікування гормонами.
Мене непокоїть, що інший лікар наполягає на операції.
2007 року вже була операція з видалення фіброаденоми, але в правій груді вже зараз виявлені нові (не знаю, як правильно написати, зародки, чи як?) фіброаденоми.
І з третього боку, мені рекомендують полікуватися народними способами. Я збентежена. Заздалегідь дякую за будь-яку відповідь.

20 листопада 2014 р.

Відповідь:

Усі доброякісні захворювання молочних залоз у народі називають мастопатіями. Наукова назва – дисгормональні гіперплазії. Усього їх 16-18 назв. З усіх мастопатій чотири становлять певну небезпеку. Це доброякісні пухлини або пухлиноподібні утворення, що не розсмоктуються ліками і, що найнебезпечніше, можуть у невеликому відсотку випадків перероджуватися на рак. Фіброаденома в цьому списку на першому місці.

Є кілька різновидів фіброаденом залежно від будови і відсотка переродження на рак. Усі вони клінічно і при УЗД можуть бути ідентичними. Відсоток переродження від 0 до 29 %, а деякі – до 34 %. Не існує ліків, що можуть їх розсмоктати.
У вашому випадку при розмірах фіброаденоми понад 1 см показано хірургічне лікування. Для більш детального обстеження гормонального статусу Вам потрібно звернутися до гінеколога-ендокринолога. Якщо це рецидиви, потрібно провести МРТ-дослідження гіпофіза для виключення пролактиноми, що часто провокує зростання нових пухлин.

24 листопада 2014 р.

Онемение в области груди

Катя

Питання:

Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, якщо я мати-годувальниця й іноді, якщо довго вночі полежу на лівому боці, нібито трохи німіє в ділянці лівої груді. Якщо міняю положення, секунд через 5-10 проходить. Більше нічого не непокоїть. До вагітності УЗД робила – все добре. Чи може це бути поганим сигналом? Потрібно пройти УЗД або просто до Вас на прийом? Дякую.

23 вересня 2014 р.

Відповідь:

Шановна Катю, не хвилюйтеся – це не ознака пухлини або пухлиноподібного утворення. Груди жінки-годувальниці, як правило, більші в обсязі та важчі. Під час лежання на боці під тягарем грудей пережимаються дрібні нервові закінчення та порушується відтік лімфатичної рідини від грудей. Після зміни положення тіла ці явища зазвичай проходять.
Якщо у Вас є будь-які сумніви, Ви можете записатися на прийом до мамолога та зробити УЗД.
Із найкращими побажаннями, Міненко М. В.

6 жовтня 2014 р.