Весна – пора оновлення, омолодження і очищення. Але природа ще не встигла порадувати нас свіжою зеленню, ягодами, фруктами, а вони так потрібні! Організм за зиму втратив свої корисні запаси, виснажився і втомився, і, до того ж, накопичив декілька зайвих кілограмів. Як йому допомогти? Пропонуємо вам ТОП-10 продуктів – найкращих помічників краси, бадьорості та здоров’я! Саме навесні ці дари природи здатні творити справжні дива.
1. Броколі.
Броколі багата вітаминами С, РР, К, U, бета-каротином, мінеральними речовинами. Білку в ній більше, ніж в будь-якому іншому видові капусти. Клітковина і харчові волокна виводять з організму токсини і шлаки, покращують апетит. Регулярне вживання диво-капусти сприяє здоров’ю кришталика і сітківки ока, а тартронова кислота – чудовий природний помічник в схудненні.
2. Проростки і зародки пшениці
Зародки пшениці справедливо називають їжею для серця і мозку. Магній стабілізує серцевий ритм, нормалізує діяльність нервової системи, знижує рівень шкідливого холестерину в крові. В проростках пшениці в десятки разів вищий вміст вітамінів, а також амінокислот, ніж в непророслому зерні, і, що дивно, з’являється вітамін С і хлорофіл, який необхідний в період дефіциту зелених листових овочів. Зародки пшениці – джерело біотину і вітаміну Е. Додавши десяток в йогурт, мюслі або кашу, ви підтримаєте імунітет, забезпечите здоров’я шкіри і омолоджувальний ефект для всього організму.
3. Ківі
Ківі містить багато рослинної клітковини і в два рази більше вітаміну С, ніж апельсин, завдяки чому зміцнює стінки судин і нормалізує тиск. Органічні кислоти підсилюють жовчо- і сечовиділення.
4. Авокадо
Фрукт багатий ефірними маслами, вітамінами групи В, Е, F і важливими мікроелементами – цинком, кремнієм і селеном, які підживлюють шкіру зсередини, турбуються про волосся. Один авокадо містить 3,8 мг ніацину (27% добової потреби організму), який має протизапальну дію. Це найбільш калорійний фрукт, його добре вживати в салатах, з креветками, грибами.
5. Манго
М’якоть манго багата бета-каротином (80% добової потреби в одному плоді), з якого в нашому організмі синтезується вітамін А. Він підтримує життєдіяльність клітин шкіри і відновлює їх. Манго вважається чудовим антиоксидантом і ідеальною їжею для фігури, оскільки містить органічні кислоти, які беруть участь в обміні жирів, харчові волокна, магній і залізо.
6. Оливкова олія
Оливкова олія – найкращий друг травної системи людини! Олеїнова кислота зміцнює стінки судин, робить їх більш еластичними; лінолієва кислота сприяє швидкому загоєнню ран, покращує координацію і зір. Вітаміни А, D, Е, К зміцнюють кісткову тканину, регенерують шкіру, покращують зір, уповільнюють процеси старіння і підтримують імунну систему.
7. Цикорій
Цілющі властивості кореня цикорію здавна використовуються в народній медицині як засіб, що покращує обмінні процеси, роботу печінки, серця, судин, кишечника, підтримує імунну систему. Цикорій – чудовий антиоксидант і детоксикант. Він очищує і омолоджує організм. Його дуже легко використовувати у вигляді напоїв – він широко представлений в торгівельній мережі у вигляді розчинного концентрату. Корисні також страви з салатного цикорію.
8. Морепродукти
Морепродукти – джерело легкодоступних білків, дуже важливих для здоров’я жирних кислот, мікро- і макроелементів. Продукти з крабового м’яса підвищують імунітет завдяки високому вмісту міді і цинку. Омари захищають від передчасного старіння. Лангустини і лангусти низькокалорійні, багаті фосфором, відмінно стимулюють діяльність мозку. Креветки практично не містять цукрів і жиру, однак прекрасно вгамовують апетит за рахунок високого вмісту білку. В морських слимаках мінімум калорій і максимум магнію. Мідії забезпечать прекрасний колір обличчя, оскільки містять мало жиру і багато вітаміну Е. Всі морепродукти є чудовим джерелом йоду, якого нам так бракує. А саме йод забезпечує роботу щитоподібної залози, зміцнює нашу пам'ять і інтелект.
9. Кисломолочні продукти
Кисломолочні продукти, в яких містяться живі культури біфідо-, лакто-, ацидофільних бактерій, очищують кишечник, регулюють його роботу, що вкрай важливо для імунітету, шкіри, загального стану і самопочуття. Біфідокефір, симбівіт, біфатонік, біфацил, біфідок, кумис, айран, тан, мацоні, варенець, несолодкий «живий» йогурт обов’язкові і корисні як для дорослих, так і для дітей.
10. Гранатовий сік
Свіжий гранатовий сік рекомендується розбавляти теплою водою в пропорції 1:2. Напій освіжає колір обличчя, підвищує життєвий тонус, покращує стан волосся і нігтів, блокує окислювальні процеси, підвищує рівень гемоглобіну в крові. Гранатовий фреш відмінно поєднується з морквяним або буряковим, але пити його краще не окремо, а після вживання страв з м’яса або риби. В такому разі набагато краще засвоюються його корисні речовини.
Задайте своє запитання
Якщо у Вас виникли запитання, обов'язково задайте їх у клініці Isida за телефонами:
0-800-35-92-86 (для українських операторів зв'язку),
+38-044-455-88-11 (для міжнародних),
через Telegram або Viber за номером:
+38-097-455-88-11
Також можливо задати своє запитання на спеціально створеній для цього формі сайту.